Vrachtwagen kantelt in berm in Houthulst : chauffeur gekneld en gewond weggevoerd

Redactie KW

Dinsdagmiddag raakte in de Poelkapellestraat een vrachtwagen van de weg. De Nederlandse chauffeur (53) zat gekneld en werd met verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.25 uur in de Poelkapellestraat, in de buurt van de meubel- en interieurwinkel Trend Accent. Door een vooralsnog onbekende oorzaak kwam een vrachtwagen van de plaatselijke firma NV Decruy bij het bedrijf aan, maar kwam met de wielen in de onverharde berm terecht.

Hevige regenval

Volgens een woordvoerder van de Politiezone Polder kon de chauffeur door de hevige regenval en de zware lading met vezelplaten niet meer corrigeren en kantelde de vrachtwagen in de berm.

De brandweer van Houthulst was vlug ter plekke en bevrijdde de 53-jarige Nederlandse chauffeur uit het wrak. Hij kreeg de eerste hulp door een Mug-dienst en werd met een schedelbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Ieper. Uit eerste contacten met medische diensten blijkt dat er geen levensgevaar is. Het verkeer in de Poelkapellestraat werd omgeleid. (VCD-LVA, foto RB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier