Vraag voor belastingvrije tickets site Dadipark

Redactie KW

De gemeenteraad had vorige week donderdagavond maar weinig om het lijf. In goed een half uur was het afgelopen. Een van de agendapunten ging over het nu al jaren gesloten Dadipark. Jawel, er is nog altijd hoop in de (buitenlandse) investeerders.

Gewezen gemeenteraadslid Achiel Vlaeminck schreef als afgevaardigd bestuurder van Dadipark een brief aan het gemeentebestuur met de vraag of het gemeentebestuur kan bevestigen dat er geen retributies of belastingen zullen worden geheven op ingangsticketten op diverse evenementen, voorstellingen, theater- en muziekopvoeringen en dit gedurende een periode van twintig jaar. Deze vraag past binnen de besprekingen met een potentie organisator/investeerder van evenementen in het Dadipark.

Voorzitter Guido Ghekiere (Groep A) van de gemeenteraad had Achiel Vlaeminck de vraag willen laten toelichten. Tot evenwel bleek dat hij niet meer tussen het publiek zat en was vertrokken. “Het lopende project van het Dadipark kan niet worden gefinaliseerd”, liet de voorzitter horen. “Voor de rest ben ik niet op de hoogte. Ik had het Achiel graag horen vertellen.”

Schepen Rik Bekaert (Groep A) sprong de voorzitter van de gemeenteraad bij. “In het nieuw project wil men plaats voorzien voor een muziekhal voor optredens van muziekgroepen of andere voorstellingen”, aldus de schepen. “In het kader van het mogelijk maken van het project kregen we de vraag voor het niet invoeren van een retributie op toegangstickets voor diverse evenementen.”

Uit veiligheid

“We hebben rond Dadipark allerlei contacten, bijvoorbeeld om optredens te organiseren”, vertelde Achiel Vlaeminck ons daags nadien. “De vraag om het niet invoeren van een retributie hebben we uit veiligheid gesteld. Organisatoren houden rekening met alle mogelijke kosten. Als we ooit tot een akkoord met een organisator moesten komen, zouden er door de beslissing van de gemeenteraad geen bijkomende kosten zijn.”

Achiel Vlaeminck blijft geloven dat het Dadipark ooit opnieuw open zal gaan. “Er zijn veel onderhandelingen over uitbatingen”, zegt hij. “Het gaat allemaal zeer langzaam. We hopen natuurlijk te slagen, maar er is een hele weg af te leggen.” (Erik De Block)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier