Vos houdt lelijk huis in kippenhok in Koksijde

Redactie KW

Opnieuw zijn er in Koksijde 7 neerhofdieren afgemaakt door een vraatzuchtige vos. Eigenaar Willy Deschryver wordt het stilaan beu.

Willy Deschrijver (65) uit Koksijde had 8 neerhofdieren, 1 haan en 7 kippen, in een perk zitten achteraan zijn woning die paalt aan het natuurdomein Noordduinen. “Groot was mijn verbazing toen ik zaterdagmorgen maar 1 kippetje zal rondlopen”, zegt hij. “Het werd me onmiddellijk duidelijk want een paar kippen lagen dood in het perk en bij nader nazicht lagen er nog 3 in het hok. Allemaal dood gebeten. Twee waren niet meer terug te vinden. Het lijdt geen twijfel dat dit het werk is van een vos. Onder mijn omheining werd een sleuf gegraven langs waar de vos zijn weg naar mijn kippenhok kon vinden.”

“De vos in onze regio wordt een echte plaag”, gaat hij verder. “Niet iedereen doet melding als zijn neerhofdieren plots verdwenen zijn of door liggen in hun hok of perk. De gemeente Koksijde heeft destijds een initiatief genomen om de vos te bejagen maar werd teruggefloten door de overheid.”

(EDK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier