Vormingsessies rond agressie voor minder geweld in uitgaansleven

In Oostende lanceert de stad een campagne tegen geweld.
Redactie KW

In Oostende lanceren het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk Middenkust en het stadsbestuur vormingsessies rond agressie. In de cursus ‘slachtoffer of getuige van geweld’ leren vormingswerkers jongeren beter te reageren in situaties met geweld. Zowel het Jongeren Advies Centrum als de stad zijn ervan overtuigd dat preventie en voorlichting goede middelen zijn in het streven naar een uitgaansleven met minder geweld en minder nare gevolgen van agressie.

De vormingsdienst Passé Partout van het CAW Middenkust heeft veel ervaring met vorming voor adolescenten. De stad heeft hen nu gevraagd om een speciaal programma te ontwikkelen rond agressie.

Het is het Oostendse stadsbestuur dat de vormingsessies betaalt. Alle secundaire scholen krijgen de kans om hun klasgroepen in te schrijven. Doelstelling van de cursus is stilstaan bij de verschillende mogelijke reacties in situaties van agressie en geweld.

Naast de vormingsessies die in de komende maanden in zo veel mogelijk scholen aan bod komen, worden ook weer duizenden Oostendse bierviltjes verdeeld. De stad wil kost wat kost af van het imago van een stad waar ondermeer in het uitgaansleven veel agressie is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier