Vorkheftruckgigant Thermote & Vanhalst schrapt 23 banen

Redactie KW

Thermote & Vanhalst, wereldspeler in vorkheftrucks en onderdelen daarvan, schrapt 23 banen in haar vestigingen in Waregem en Gullegem.

Dat is donderdagnamiddag gezegd op de ondernemingsraad. Aanleiding is de economische resultaten die drukt op de resultaten van het bedrijf. Volgens HR-manager Gerd Bellemans is het geenszins de bedoeling binnenkort over te gaan op collectief ontslag.

De omzet van Vorkheftruckgigant Thermote & Vanhalst zit opnieuw op het niveau van 2007, maar het bedrijf heeft vandaag wel 216 mensen meer in dienst dan toen. “Lange tijd groeiden we jaarlijks zo’n 15 procent, maar ook wij ontsnappen niet aan de economische crisis”, zegt HR-manager Gerd Bellemans.

“De jongste maanden voerden we diverse kostenbesparende maatregelen door. We trokken tachtig vacatures weer in, stopten de samenwerking met interimkrachten en schrapten geplande loonsverhogingen. Ook door jobrotatie werken we vandaag kostenbewuster. We herdachten ook onze strategie en beslisten om te blijven investeren, om een economische heropleving in optimale omstandigheden aan te kunnen. We wachten nu af hoe de markt evolueert”, besluit Bellemans. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier