Voorzitter gemeenteraad Moorslede geeft goede raad aan nieuwe schepencollege

Redactie KW

Het was uitkijken naar de eerste gemeenteraadszitting na de politieke aardverschuiving op 14 oktober in Moorslede, waar de verenigde oppositie straks aan de macht komt. Maar het vuurwerk bleef uit. Guido Ghekiere, straks dus voorzitter-af van de gemeenteraad, richtte zich wel met een boodschap vol goeie raad tot de nieuwe machthebbers : “Er zal heel veel van u worden gevraagd. U gaat de nodige tijd moeten vrijmaken. Er wacht u een vrij zware opdracht.”

De gemeenteraadzitting van donderdag 15 november werd overigens afgewerkt in een recordtempo : het openbaar gedeelte duurde welgeteld elf minuten ! Gemeenteraadsvoorzitter Guido Ghekiere (Groep a) opende de zitting met felicitaties voor alle 21 verkozen gemeenteraadsleden bij de afgelopen verkiezingen . Hij dankte ook het uittredend schepencollege en in het bijzonder burgemeester Marc Vermont. “Die de laatste drie jaar fulltime burgemeester is geweest, en zijn persoonlijk verkiezingsresultaat loog er niet om”. Op deze zitting werden hoofdzakelijk een hele reeks ongewijzigde gemeentebelastingen en retributies goedgekeurd. (EDB)

Het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 23 november 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier