Voorzieningen aan de Kust voor mensen met beperking in kaart gebracht

Redactie KW

Het West-Vlaamse Bureau voor Gelijke Kansen (Westkans vzw) is gestart met de inventarisatie van alle voorbehouden parkeerplaatsen en alle toegankelijke sanitair voor personen met een beperking. De gegevens moeten tegen eind maart 2009 zijn ingezameld. De gemeentebesturen zullen zo een zicht krijgen op de spreiding van die faciliteiten op hun grondgebied. Westkans wil de databank ook voor GPS-apparaten ontsluiten.

Voor het onderzoek doet Westkans een beroep op 15 vrijwilligers. Zij zullen de circa duizend voorbehouden parkeerplaatsen lokaliseren en opmeten. Westkans wil betrouwbare informatie verspreiden.

De resultaten zullen worden gepubliceerd op de website www.toevla.be. Westkans onderzoekt hoe het de gegevens ook kan laten implementeren in GPS-toestellen. Op die manier moeten mensen met een beperking niet zoeken voor ze hun wagen kunnen parkeren of waar ze vlot toegankelijk sanitair vinden.

Het project heeft de steun van de Vlaamse minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt, de provincie West-Vlaanderen en het vrijwilligersnetwerk van Westkans. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier