Voorwaardelijke straf voor zoon die moeder slecht verzorgde

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een 35-jarige man uit Oostende dinsdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden. De rechter stelde de beklaagde persoonlijk verantwoordelijk voor de dood van zijn 75-jarige moeder, die in erbarmelijke omstandigheden leefde.

De vrouw stierf volgens de wetsgeneesheer een natuurlijke dood op 27 juni 2008, mogelijk door een gebrek aan proteïnen en vitaminen door eenzijdige voeding.

De rechter oordeelde dinsdag dat er een oorzakelijk verband was tussen de dood en de levensomstandigheden van het slachtoffer. De 35-jarige man had haar dood volgens de rechtbank kunnen vermijden.

De vrouw leefde in haar eigen uitwerpselen en dat van de katten en honden. Ze was ondervoed en sliep op een veldbedje. Nochtans leefde de 75-jarige op de benedenverdieping van de woning van haar zoon.

Op de vorige zitting barstte de beklaagde tijdens zijn pleidooi in tranen uit. “Ik vroeg steeds aan mijn moeder wat ze wilde eten, maar ze wilde altijd hetzelfde. Boterhammen met choco, of friet en frikadel”, snikte hij toen. “Ze had ook een drankprobleem; ze dronk een fles Martini per dag.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier