Voorwaardelijke celstraf voor carjacker die kleuter op straat zet

Redactie KW

De 24-jarige Oostendenaar die in december 2009 in Torhout aan de haal ging met een wagen, heeft van de rechter in Brugge 3 jaar cel met uitstel en 550 euro boete gekregen. Op de achterbank van de wagen lag een vijfjarig meisje te slapen. Toen de autodief de kleuter zag, zette hij haar uit de wagen langs de drukke Oostendestraat in Ichtegem.

Op het moment van de feiten was de Oostendenaar dronken. Hij zocht een goedkope manier om naar huis te gaan. In de zitting noemde hij de feiten een ‘stommiteit waar hij veel spijt van heeft’. Hij beloofde om zijn alcoholprobleem aan te pakken en vroeg een straf met uitstel onder voorwaarden. De rechter gaat daar nu op in en geeft een gevangenisstraf met uitstel als de man zich laat behandelen voor zijn alcohol- en drugsprobleem. Hij mag de volgende vijf jaar geen drugs- of alcohol meer gebruiken.

De rechtbank kende het 5-jarig kind, de ouders en de grootouders elk 500 euro morele schadevergoeding toe. Het meisje is in behandeling bij een psychiater en zou bang zijn om haar woning te verlaten.

Meer hierover in het nieuws op Focus vanaf 18u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier