Voorwaardelijk gunstig advies voor 4 windturbines in Kaaskerke

Redactie KW

Het college van burgemeester en schepenen van Diksmuide heeft een voorwaardelijk gunstig advies verleend voor de plaatsing van vier windturbines in Kaaskerke.

Het advies komt er na de voorwaardelijk positieve adviezen van de landbouwraad, de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening en de milieuraad. Ook de meerwaarde op vlak van opwekking van duurzame energie speelde een rol in het verlenen van een gunstig advies.

Aan de overheden die beslissen over het uiteindelijk vergunnen, vraagt het college om als voorwaarde op te leggen dat per omwonende de hinder door slagschaduw de 30 uur per jaar en 30 minuten per dag niet mag overschrijden.
Het college houdt rekening met het feit dat de slagschaduwhinder zich enkel maar voordoet in bepaalde periodes van het jaar, bij voldoende wind, bij afwezigheid van bewolking en als de omwonenden effectief in hun woning of werkplaats aanwezig zijn. Indien de vermelde tijdsperiodes worden overschreden, wordt voorgesteld om een of meer turbines tijdelijk stil te leggen. (TVDA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier