Voortbestaan ParkPop in Oostkamp verzekerd

Redactie KW

Het voortbestaan van het gratis festival ParkPop is verzekerd. ParkPop en Gipsy’s in het Park gaan voortaan hand in hand en zullen in hetzelfde weekend plaatsvinden. Ook de samenwerking met de gemeente wordt flink aangezwengeld.

Na de tiende editie van ParkPop vorig jaar was de toekomst van het gratis festival onzeker geworden. Het ParkPopcomité gaf te kennen ermee te zullen ophouden tenzij er zich anderen geroepen voelden om het evenement voort te zetten. ParkPop was zo groot geworden dat het een aanzienlijk financieel risico met zich meebrengt.

Samenwerking

Maar de oplossing werd gevonden in een nauwere samenwerking met het gemeentebestuur en het zigeunerfestival Gipsy’s in het Park. Bovendien werd een nieuw bestuur samengesteld. Van de oude bestuursleden blijven er drie over en zij worden versterkt met vier nieuwe elementen. Dries Lescouhier gaf de voorzittersfakkel door aan Frederik Teerlinck uit de Kwadeplasstraat in Oostkamp. Hij was vorige edities al lid van het ParkPopcomité.

Gipsy’s

Het financieel risico was een van de belangrijkste redenen waarom het vorige comité er de brui aan gaf. Daarom zal de gemeente financiële inspanningen leveren. Naast de nauwere samenwerking met de gemeente komt er ook een nauwere samenwerking tussen het ParkPopfestival en Gipsy’s in het park.

(AFr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier