Voortbestaan kleuterschool Oostkerke bedreigd

Redactie KW

Het voortbestaan van de kleuterschool in Oostkerke bij Damme is bedreigd. Dat blijkt na de officiële schooltelling van gisteren 1 februari. De kleuterklas in het polderdorp Oostkerke telt nog maar zes kinderen. Om zelfstandig te kunnen blijven bestaan, moesten dat er tien zijn.

De school krijgt nu nog één jaar de tijd om het minimum te halen. Dat betekent dat het kleuteronderwijs in de Vrije Basisschool tijdens het schooljaar 2010-2011 gegarandeerd is maar als op 1 februari 2011 geen tien kleuters zijn ingeschreven, verdwijnt het kleuteronderwijs op 30 juni 2011.

Voor de basisschool in Oostkerke stellen zich momenteel geen problemen. Er zijn nog twintig leerlingen waar het minimum op veertien is vastgelegd. Er zijn nu nog twee klassen. Als het kleuteronderwijs zou wegvallen, vreest de directie voor het voortbestaan van de volledige school. De instroom zal dan wegvallen.

Veel huizen in Oostkerke worden momenteel verkocht als tweede verblijf. Daardoor komen er zich nog weinig nieuwe gezinnen met kinderen vestigen. Het dorp heeft ook geen enkele winkel en nog slechts één herberg.

(Galbertus)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier