Voortaan meer betalen voor gebruik infrastructuur Wielsbeke

Redactie KW

Op voorstel van het schepencollege keurde de gemeenteraad woensdagavond het nieuwe algemene reglement voor de reservering van gemeentelijke infrastructuur goed. De tarieven verhogen maar er zijn verschillende aanpassingen voor Wielsbeekse verenigingen. En voor het eerst dient er betaald voor technische prestaties geleverd door gemeentepersoneel.

Hoofd van de dienst Vrije Tijd Ivan Soetaert legde de hoofditems van het nieuwe reglement uit aan de raad. Hij wees er op dat het de eerste keer is dat voor alle gebouwen, centra, sportzalen en andere lokalen die eigendom zijn van de gemeente een algemeen concept werd gegoten waarbij aangegeven wordt wie er allemaal in aannmerking komt om de infrastructuur te gebruiken, waar die is gelocaliseerd , waarvoor ze dient en hoeveel huurgeld er moet betaald. Daaruit blijkt vooral dat de Wielsbeekse verenigingen van verschillende kortingen en vermindere prijzen blijven genieten terwijl niet-Wielsbeekse clubs en verenigingen meer zullen betalen indien ze bijvoorbeeld een uurtje willen voetballen in een of andere sporthal of indien ze gebruik willen maken van infrastructuur om een event te organiseren of een vergadering te organiseren.

(DJW)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van vrijdag 29 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier