Voortaan eenrichtingsverkeer in stadscentrum

Redactie KW

Wie het centrum van Wevelgem moet doorkruisen, moet vanaf vandaag extra opletten. De verkeerssituatie is er ingrijpend veranderd. In de drukke centrumstraten Lode De Boningestraat en Roeselarestraat is er vanaf vandaag eenrichtingsverkeer. Het gemeentebestuur probeert daarmee files tijdens de piekuren te vermijden. Heel wat handelaars zien de nieuwe verkeerssituatie niet zitten.

Tijdens een piekuur rijden er in het centrum van Wevelgem zo’n 1.200 auto’s en vrachtwagens en dat zorgt vaak voor problemen. De gemeente wil een betere doorstroming en neemt maatregelen. Wie op de gewestweg N8 van Kortrijk komt, kan niet meer rechts afdraaien in de Lode de Boningestraat.

Proberen

“Wij vinden het de moeite om dit project een kans te geven”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve. “Maar 100% overtuigd zijn we niet. Vandaar dat we enkele maanden uitproberen en eventueel aanpassingen doen en dan vergelijken wat was de vorige situatie en hoe kunnen we de mobiliteit echt verbeteren”, klinkt het.

De nieuwe situatie zou vorige maandag in voege treden, maar door de hevige regen konden de schilderwerken op de grond niet worden uitgevoerd. Vandaar dat het nieuwe reglement pas vandaag begint. Maar niet iedereen is tevreden. Handelaars voeren een affichecampagne omdat ze vrezen dat ze door het eenrichtingsverkeer veel minder klanten over de vloer zullen krijgen.

Of het project een kans heeft om te slagen, zal vooral begin september bij het begin van het nieuwe schooljaar duidelijk worden. (BD)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier