Voorstelling over het leven van Sint-Christoffel in De Werf Brugge

Redactie KW

In Brugge gaat overmorgen een voorstelling in première over het leven van de Heilige Sint-Christoffel. In deze nieuwe voorstelling van De Werf kom je meer te weten over het leven van de beschermheilige maar de makers gaan nog een stapje verder. Ze zoeken uit wat we vandaag zoal doen om onheil te voorkomen. Het is een biezonder stuk geworden met life jazz muziek waarin de acteurs zich bewegen tussen het publiek.

Het kan geen toeval zijn dat deze nieuwe muziektheatervoorstelling in première gaat op witte donderdag. De makers vertellen het levensverhaal van de beschermheilige Sint-Christoffel die vooral bekend is als patroonheilige van de reizigers en wiens medaillon vroeger vaak in de auto hing. “Blijkt dat hij anders geboren is als een monster met een hondenhoofd en dat hij veel dingen meemaakt, ook slechte dingen om dan uiteindelijk toch een heilige te worden. Een typisch middeleeuws verhaal”, zegt acteur en scenograaf Simon Allemeersch.

Projectie

Verwacht je niet aan een klassieke theatervoorstelling. De makers bouwden een soort cinema en projecteren vanalles op een scherm. Zo hebben ze het ondermeer over de zin en onzin van verzekeringen. Het fantastische verhaal van de heilige Sint-Christoffel zoals samengevat in twaalf taferelen en drie liederen, gaat donderdag in première in de Groenplaats in Brugge en speelt daar ook nog vrijdag en zaterdag, daarna gaat het gezelschap op tournee.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Voorstelling over het leven van Sint-Christoffel in De Werf Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier