Voorstel over testterrein motorcrossers in Zeebrugse achterhaven

Redactie KW

Motorcrossers kunnen misschien straks toch in de Zeebrugse achterhaven terecht. Brugs CD&V gemeenteraadslid Erik Snauwaert stelt namelijk voor om bij wijze van test het terrein vrij te geven voor motorcrossers. Dat zou de overheid ook toelaten om geluidstesten uit te voeren. De Dudzelenaar doet zijn voorstel vanavond in de gemeenteraad.

Vlaams minister van sport Philippe Muyters heeft alvast geen bezwaar dat de motorcrossers op het 8 ha grote terrein hun gang gaan. De provincie stelde vroeger al voor om deze site in de Zeebrugse achterhaven als tijdelijk oefenterrein te gebruiken. Erik Snauwaert (CD&V) pikt daar op in met zijn voorstel om eerst even proef te draaien. ” Mijn voorstel is dat het grondig onderzocht wordt. Dat er geluidsnormen vastgelegd worden en een proefperiode wordt ingelast en dat alles nadien grondig geëvalueerd wordt”, zegt hij.

Schepen is geen voorstander

De Brugse schepen van sport Annick Lambrecht is geen voorstander van een crossterrein op die locatie. Volgens haar is het om problemen vragen. ” We zitten met negatieve adviezen van verschillende diensten en administraties. Als straks één iemand naar de Raad van State stapt om dat aan te kaarten dat het op basis van die adviezen op die locatie niet kan, zijn we weer vertrokken. Zoals in vele dossiers. Ik wil wel een permanent terrein voor motorcrossers en het moet er snel komen”.

Volgens Snauwaert waren de negatieve adviezen altijd in verband gebracht met geluidshinder. Als die gerespecteerd worden en streng genoeg zijn, denkt hij dat er geen problemen kunnen zijn. Het is uiteindelijk het schepencollege dat het laatste woord heeft in dit dossier.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het focusnieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier