Voorraad pralines vernield door brand

Redactie KW

Een korte brand in de voorraadkamer van chocolatier Delhy zorgde er voor dat een voorraad pralines onverkoopbaar is. “Gelukkig hebben we de brand snel kunnen blussen, anders was de schade veel groter geweest”, zegt de zaakvoerster.

Vorige zondagmorgen werd de brandweer rond 10.45 uur opgeroepen voor een brand in pralinezaak Delhy in de Kerkstraat. De brand was ontstaan in de voorraadkamer, achteraan in de winkel. Daar stond een elektrisch vuur en de kledij, die naast het vuurtje lag, was in brand gevlogen. De zaakvoerster kon de brand zelf blussen, maar twee dames die in de zaak helpen, werden met een lichte rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis.

“Was de brand ‘s nachts ontstaan, dan was de schade niet te overzien”, zegt brandweerofficier Dirk Martens. “De winkel maakt immers deel uit van en groot pand, dat paalt aan feestzaal Het Witte Paard en Colisee. De schade beperkt zich nu tot wat rook- en brandschade.”

Onverkoopbaar

Volgens de zaakvoerster zijn alle pralines die in de voorraadkamer en in de toonbank lagen onverkoopbaar. “Gelukkig is het automatisch blustoestel niet in werking getreden, anders was de schade veel erger. Dan mochten wij alle chocoladeproducten in de vuilbak gooien. Met de eindejaarperiode hadden wij plannen om de voorraad, die in het atelier staat, over te brengen naar de winkel. Door omstandigheden is dat niet gebeurd, waardoor de schade beperkt blijft. De schade loopt echter op tot enkele honderden euro”, vertelt de zaakvoerster.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier