Voorpost voert opnieuw actie in Menen tegen de verfransing

Redactie KW

Een half jaar na de actie van Voorpost in Menen-Oost heeft de vereniging nogmaals haar wens kenbaar gemaakt. Deze keer ontstond er ook wat duw- en trekwerk.

Zes maanden geleden voerde Voorpost actie aan de tabakszaak La Palma aan de grensovergang Menen-Oost in Menen. Ze vonden het niet kunnen dat alle opschriften in het Frans waren. De eigenaar gaf hen toen gelijk en beloofde tweetalige affiches en prijsaanduidingen te plaatsen. “Hij heeft dat niet gedaan. Integendeel, hij plaatste nog extra reclameborden in het Frans. We willen hem aan zijn belofte herinneren. Bij ons is het buigen of barsten”, verklaart Jan Devos van de Kring Voorpost West-Vlaanderen.

De actie was duidelijk grimmiger dan de vorige. De eigenaar was afwezig en zijn security-agent ging samen met de drie verkopers de confrontatie met de Voorpostleden aan. Na een hevige scheldpartij kwam het uiteindelijk tot wat duw- en trekwerk. De politie kwam met een anonieme wagen en een combi ter plaatse en slaagde erin om de gemoederen te bedaren. Jan Devos diende klacht in omdat zijn t-shirt en zijn trui gescheurd werden en omdat hij door de veiligheidsagent vastgehouden werd. De veiligheidsagent diende namens zijn werkgever klacht in tegen het bekladden van de parking en het ophangen van affiches aan de ramen.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier