Voormalige schooldirecteur Zedelgem vraagt vrijspraak voor geldverduistering

Redactie KW

Gaby B., de voormalige directeur van de Vrije Basisschool Zedelgem-Dorp, moest zich deze week voor de correctionele rechtbank van Brugge verantwoorden voor verduistering van gelden van de school. De affaire heeft al heel wat voeten in de aarde gehad en na een schorsing van de directeur, geleid tot een procedureslag voor de correctionele rechtbank. Thans volgt er een strafprocedure.

Volgens de openbare aanklager in de Brugse correctionele rechtbank, maakte de man zich schuldig aan oplichting, schriftvervalsing, gebruik van valse stukken en misbruik van vertrouwen. Het schoolbestuur heeft zich burgerlijke partij gesteld tegen de 53-jarige Ichtegemnaar en eist een schadevergoeding van 58.000 euro. “We vertrouwden erop dat hij een boekhouding bijhield van de eigen financiële middelen van de school” zegt een woordvoerder van het schoolbestuur. “Toen het bijhouden van een dergelijke boekhouding in 2006 wettelijk verplicht werd kwam aan het licht dat hij dit al die jaren niet had gedaan en dat er grote sommen verdwenen waren.”

Slachtoffer van pesterijen

De school ging over tot een preventieve schorsing van de directeur, maar hij kon deze schorsing via de rechtbank opnieuw ongedaan maken. “Toen hij terugkwam werd hem het werken totaal onmogelijk gemaakt,” zegt zijn advocate Els Leenknecht. “Hij is het slachtoffer geworden van pesterijen en zwartmakerij. Het was het schoolbestuur die hem al die jaren gevraagd had om géén boekhouding van de eigen middelen bij te houden. Die eigen middelen vormden immers de zwarte kas van de school en het hele schoolbestuur had een sleutel van die kas.”

(JVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Brugsch Handelsblad en De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier