Voormalige pastorij Voormezele wordt kinderopvang

Redactie KW

De voormalige pastorij van de Ieperse deelgemeente Voormezele zal worden omgebouwd tot een huis voor kinderopvang. Het schepencollege van Ieper had eerst gedacht om de pastorij via het sociaal verhuurkantoor als woning kon worden verhuurd. Maar na raming van de kosten, nodig om het pand opnieuw geschikt te maken, bleek dat er pas na minstens 10 jaar enige opbrengst zou uit voortvloeien. Deze piste werd daarom verlaten.

Ook het verkopen van de pastorij is niet interessant, gezien ze gelegen is in een zone voor gemeenschapsvoorzieningen, wat beperkingen met zich meebrengt.

Omdat er momenteel geen kinderopvang is in Voormezele – de laatste bestaande opvang heeft in mei de deuren gesloten – en er dus grote vraag naar is. Er zijn ook kandidaten die dit op zich willen nemen, maar ze vinden geen geschikte locatie. Daarom wil het schepencollege het pand nu ter beschikking stellen voor kinderopvang.

Bedoeling is om de kosten voor de verbouwing van de pastorij tot kinderopvang bij de huurder te leggen, maar om dan ter compensatie een lage huurprijs te vragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier