Voormalige medeorganisatrice Monique Vandromme wil overdracht naam ‘Rock Torhout’ verhinderen

Redactie KW

Monique Vandromme, 1 van de organisatoren van het vroegere Rock Torhout, wil verhinderen dat de nieuwe organisatoren de naam van ‘Rock Torhout’ kunnen gebruiken. “Mijn stelling is duidelijk : de naam ‘Rock Torhout’ gebruik – of zeg maar ‘mísbruik’ – je niet”, vertelt ze aan Krant van West-Vlaanderen.

Is het niet gewoon een gewiekste vondst, aangezien Rock Torhout als naam blijkbaar niet gedeponeerd werd ?

Monique : “(Heftig) Zoiets doé je gewoon niet ! Heb toch een beetje respect voor het verleden, voor al het werk dat wij en onze mensen er hebben ingestopt ! En bovendien hoefden we het niet te deponeren : de nv Rock Torhout stond op zichzelf en dat was voldoende om rechtsgeldig te zijn.”

Je laat het hier dus niet bij ?

Monique : “Zeker niet. Terwijl iedereen aan het juichen was over de terugkeer van Rock Torhout heb ik mijn advocaat gecontacteerd. Ik wil dat hij nagaat in hoeverre we kunnen beletten dat de naam Rock Torhout schaamteloos wordt misbruikt. Lukt dat niet, dan zal ik er niet slechter door slapen, wees gerust. En wie weet presenteert Jan Strobbe straks een sterke affiche en ben ik wel een van de bezoekers op de nieuwe rockweide. Maar ik hoop dat mijnheer Strobbe zelf inziet dat hij deze naam niet kan gebruiken en zelf het geweer van schouder verandert. Dat hij niet koppig is.”

Reactie nieuwe organisator

Jan Strobbe bevindt zich in de Verenigde Staten wanneer we hem contacteren. Hij lijkt niet van plan de naam Rock Torhout alsnog te laten vallen.

“Waarom zouden we ? De naam werd al meer dan tien jaar niet meer gebruikt. Op de persconferentie liet ik trouwens duidelijk verstaan dat deze organisatie volledig los staat van de vroegere organisatoren. Het is een niéuw festival, met niéuwe mensen. Ach, het is het volste recht van Monique Vandromme om dit te proberen aanvechten, maar ik zie geen reden om het nog te veranderen. En in een polemiek heb ik al helemáál geen zin.” (Frederik Jaques)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 30 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier