Voormalige kapel in Oostende wordt hippe kledingzaak voor jongeren

Redactie KW

De nieuwbouw met een opvallende gevel en de verbouwing van de voormalige kapel in de achterliggende Sint Sebastiaanstraat zorgen voor een nieuw impuls voor de Adolf Buylstraat, daar komt een America Today.

Vorig jaar verbouwde investeerder Winkelpanden onder meer het pand van de Internationale Boekhandel om tot een winkelpand waar nu Massimo Dutti is gevestigd. Schuin daarover in de Adolf Buylstraat verrees een hypermoderne gevel van een pand waar vanaf december jongerenkledijmerk America Today haar intrek neemt.

Kapel uit zeventiende eeuw

Toch is het vooral het interieur van het pand dat tot de verbeelding spreekt: achterliggend bevindt zich immers een voormalige kapel. De gewelven zullen goed zichtbaar zijn vanuit de Adolf Buylstraat. De kapel werd gebouwd in de 17e eeuw, later gebruikt door een school, maar bij veel Oostendenaars nog bekend als plaats van het museum voor religieuze kunst. “Drie jaar geleden herstelden we het dak en de gewelven en het is bij die werken dat bleek dat het aansloot op een winkelpand in de Adolf Buylstraat. Deze lente startte het huidige nieuwbouwproject”, zegt Olivia Vanmoerkerke van Winkelpanden. Twee jonge Oostendse architecten tekenden het stijlvolle nieuwe ontwerp. “Tussen de kapel en Adolf Buylstraat is er een niveauverschil van anderhalve meter. Het was een uitdaging beide ruimtes om te vormen tot één geheel. Vanaf december zullen jongeren winkelen in de eeuwenoude kapel.”

(EFO)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier