Voormalige CD&V’er Johan Seynaeve maakt overstap en wordt voorzitterLDD-afdeling

Redactie KW

Johan Seynaeve (42) wordt de nieuwe voorzitter van Lijst Dedecker in Oostende. De economist en uitbater van horecazaak Groeneveld ruilt CD&V in voor LDD.

“Ik keek vol afgrijzen naar het wanbeleid en de verspilcultuur die in Oostende hoogtij viert”, zegt Seynaeve. „Enkel Jean-Marie Dedecker legt de vinger op de wonde.”

Johan Seynaeve is licentiaat toegepaste economische wetenschappen en accountant. Met zijn vrouw baat hij restaurant-feestzaal Groeneveld aan de Torhoutsesteenweg uit. De vader van twee kinderen nam in 2006 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen voor CD&V. Hij haalde toen 722 voorkeurstemmen. Opvallend was dat Seynaeve zich de voorbije maanden in diverse media liet horen met standpunten over actuele Oostendse thema’s.

Eind november beklaagde hij zich in De Zeewacht over het gebrek aan informatie dat de Oostendse CD&V-afdeling krijgt vanuit het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits. Sindsdien is hij niet meer welkom op de fractievergaderingen, die hij tot dan toe als eerste opvolger voor de gemeenteraad mocht bijwonen.

„Dat is de aanleiding geweest om CD&V te verlaten”, zegt Johan Seynaeve. „Ik werd uit de fractie gezet omdat ik opkwam voor mijn vrije mening. Beleidsmatig stellen CD&V, net zoals Open VLD, in Oostende niets voor. Ze zitten als kleine garnalen gevangen in de belegeringscoalitie van Vande Lanotte en co. Waar blijven de oplossingen voor problemen als het groeiende onveiligheidsgevoel, de honderden asielzoekers, de lage werkgelegenheid of de torenhoge stadsschuld ? Ik was het beu te moeten horen : ‘Daar kunnen we niets aan doen, dat heeft de SP.A al beslist’. Ik was het beu een beleid te moeten verdedigen waar ik niet achter stond. Ik was het beu om hypocriet te zijn.” (HH)

Uitgebreide versie in Krant van west-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 15 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier