Voormalig vicepremier Jef Tavernier huwt in Brugge met Rita Brauwers

Redactie KW

In de gotische zaal van het stadhuis van Brugge zijn zaterdagmiddag Jef Tavernier uit Aalter en Rita Brauwers uit Brugge in het huwelijksbootje gestapt.

Jef Tavernier is 59 jaar en zetelde tussen 1991 en 2009 achtereenvolgens in de Senaat, de Kamer en het Vlaams parlement voor Agalev, later Groen! . Hij was in 2002 en 2003 federaal vicepremier en minister van Volksgezondheid, Leefmilieu en Consumentenzaken. In 2004 was hij nog korte tijd Vlaams minister van Leefmilieu, Landbouw en Ontwikkelingssamenwerking na het ontslag van zijn partijgenote Magda Aelvoet.

Exit Groen!

In 2010 stapte hij uit de partij Groen! . Hij zetelt wel nog in de groene fractie in de gemeenteraad in Aalter, en zal zijn mandaat uitdoen tot eind volgend jaar. Beroepshalve houdt Jef Tavernier zich nu bezig met ethisch bankieren en ecokredieten.

Gemeenteraad Brugge

Rita Brauwers is 55 en gemeenteraadslid in Brugge. Ook zij stapte ruim een jaar geleden uit Groen! , maar maakt in de gemeenteraad nog wel deel uit van de groene fractie. Ook zij blijft in de gemeenteraad zetelen tot eind 2012. Rita Brauwers werkt op de dienst externe communicatie van het centrum voor drugsverslaafden De Sleutel. Samen hebben ze zes kinderen uit vorige huwelijken en er zijn ook al vier kleinkinderen.

(Belga, foto TVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier