Voormalig schooldirecteur Zedelgem vrijgesproken van verduistering

Redactie KW

De voormalige schooldirecteur van de vrije basisschool Zedelgem Dorp is door de rechtbank van Brugge grotendeels vrijgesproken van de aantijgingen dat hij jarenlang geld van de school verduisterd zou hebben. Enkel voor drie facturen wordt hij veroordeeld voor sjoemelen. Daarvoor krijgt hij vier maanden voorwaardelijk en een boete van 412,5 euro. De man zegt dat hij ook die aantijgingen kan weerleggen.

De schooldirecteur was sinds 2000 in dienst van de school. Sinds 2006 is het verplicht om een dubbele boekhouding te hebben en sindsdien is de relatie met het schoolbestuur aan het te verzuren. Het bestuur verweet hem eigen middelen van de school te verduisteren en niet te weten hoe en waar het geld zich bevond. Ze eisten van hem 58.000 euro, maar kregen dus ongelijk.

Beroep in beraad

De man zegt tevreden te zijn met de uitspraak maar beraadt zich wel nog over beroep, wegens zijn veroordeling voor die drie facturen. “Ook van die feiten kan ik me zuiveren”, zegt hij. “Die facturen gaan over middelen die door de overheid ter beschikking van de school zijn gesteld maar die moeten na een tijdje teruggegeven worden. Het schoolbestuur vroeg me die middelen met mijn eigen vzw aan te schaffen en er een factuur van te maken. Dat deed ik, als goede werknemer. Nu weigert datzelfde schoolbestuur de verslagen van de vergaderingen vrij te geven waarin zwart op wit blijkt dat ik ze niet vervalste. Het lijkt me dan duidelijk dat ze iets verzwijgen.” Het schoolbestuur wou niet reageren op het vonnis.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier