Voormalig rusthuis van Watou wordt een wondzorgcentrum

Redactie KW

De Wondzorgvereniging CNC heeft het voormalige rusthuis van Watou gekocht en wil daar onder meer nascholingscursussen Wondzorg organiseren. Het was Luc Gryson, directeur van het rusthuis Clep in Alveringem die het gebouw in naam van de vereniging heeft gekocht.

Luc Gryson uit Sijsele is behalve directeur van het rusthuis in Alveringem ook coördinator in de klinische wondzorg aan de Hogeschool-Universiteit van Brussel. CNC is een vereniging van deskundigen in de wondzorg en werd opgericht als een vzw in 1995.

De vereniging is een van de voornaamste partners van de Belgische Federatie van dat soort verenigingen. CNC stelt zich open zowel naar verpleegkundigen als naar artsen.

Volgens Mark Paelinck, voorzitter van het OCMW van Poperinge, die de gebouwen een hele tijd te koop aanbood, komen er in het centrum naschoolse vormingen in de wondzorg. Er komen een congresruimte met slaapgelegenheid.

Tijdens de zomermaanden wordt vanuit het rusthuisgebouw de speelpleinwerking georganiseerd. Woensdagavond worden de plannen meegedeeld aan de mensen van het Bewonersplatform van Watou.

(AH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier