Voormalig gemeentehuis van Zwevegem wordt horecazaak

Redactie KW

Deze week waren er twee gemeenteraadszittingen in Zwevegem. Maandag was er eerder een ‘normale’ agenda, terwijl dinsdagavond de cijferdans van de begroting werd opgevoerd.

De gemeente is nog steeds eigenaar van het voormalig gemeentehuis met koetshuis, parking en omgeving. Nu wenst men het gebouw in concessie te geven aan een private uitbater. Die moet het gebouw uitbaten als ‘horecazaak’. Volgens burgemeester Marc Doutreluigne (Gembel) moet de uibating wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. “Het moet dus een horecazaak zijn, maar met de nadruk op een kwalitatieve eetgelegenheid. We hebben momenteel al weet van twee geïnteresseerden.” Daarnaast werd in de gemeenteraad beslist om voor de realisatie van een woonproject op de Transfosite een oproep te doen naar een private partner.

Tijdens een tweede gemeenteraadszitting dinsdagavond werd het meerjarenbeleidsplan voor de periode 2014-2019 voorgesteld. Hoewel, veel wijzer werden we niet. De burgemeester beperkte zich tot het opsommen van enkele algemeenheden. Over de concrete invulling werd met geen woord gerept. De oppositie maakte brandhout van het meerjarenplan.

(GV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad en Het Wekelijks Nieuws Gaver.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier