Voorlopig geen acties aan TP Vision in Brugge

Redactie KW

Vandaag en morgen zijn er geen vakbondsacties komen bij TP Vision in Brugge. Dat melden de vakbonden. Vanochtend kreeg het personeel van het voormalige Philips Brugge te horen dat het bedrijf verhuist naar Gent.

“Er is dinsdagnamiddag nog een vergadering geweest tussen het personeel en de vakbonden”, zegt Peter Van Hove van de socialistische bediendebond BBTK. “De sfeer was gelaten en negatief.” De 320 werknemers zijn momenteel nog binnen. “Ze werken nog, maar er wordt natuurlijk druk gepraat en gediscussieerd.”

Acties komen er voorlopig nog niet. “Wij zijn geen clubje dat zomaar dingen beslist”, zegt Marc Vandeputte van de christelijke vakbond ACV. “We spreken onze achterban aan. Er is ook nogal wat verdeeldheid want er circuleren lijsten met namen van wie mag blijven en wie moet gaan.”

Mogelijk volgen er donderdag wel acties. “Dan staat er een normale ondernemingsraad op het programma. We hopen toch iets meer te weten, want momenteel wordt de intentieverklaring verpakt in een herschikking, en niet in een herstructurering wat toch wel een belangrijke nuance is in het kader van de wet-Renault. Als er vragen blijven rijzen, dan zullen we toch onze tanden eens moeten tonen”, aldus nog Van Hove.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier