Voorbereidende werken langs Lappersfort zijn gestart

Redactie KW

De voorbereidende werken voor de verbreding van de Vaartdijkstraat langs het Lappersfortbos in Brugge, zijn gestart. Ondertussen bezet een aantal activisten nog altijd het bos. En vanmiddag is een jonge vrouw uit een boom gevallen. Toen ze zich wou beveiligen, heeft ze een fout gemaakt en viel. Ze komt er met lichte verwondingen vanaf.

Een groep milieu-activisten, waaronder Britten en Nederlanders, bezet al bijna twee weken opnieuw het Lappersfortbos. Ze protesteren tegen de plannen om een deel van het bos te kappen om bedrijfsgebouwen te zetten. Maar vanmiddag viel een jonge vrouw uit Nederland , die er op bezoek was, uit een boom. De vrouw was bij bewustzijn, maar om geen risico te nemen, belden haar vrienden de hulpdiensten. De ziekenwagen bracht haar naar het ziekenhuis.

Ook na het ongeval zijn de actievoerders vastberaden om in de bomen te blijven. De politie grijpt voorlopig niet in. Ondertussen zijn wat verderop de voorbereidende werken gestart aan de Vaartdijkstraat. Dat is een smalle weg, die breder wordt gemaakt. Daarvoor wordt een stukje van het bos ingenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier