Vooral veel vragen na overlijden Waldo Van Raemdonck

Redactie KW

Het Kortrijkse parket sluit het dossier rond de verdwijning van Waldo Van Raemdonck af. “Heel veel vragen blijven onbeantwoord, maar ons werk zit erop”, zegt parketwoordvoerder Tom Janssens. “Ieder van ons is onder de indruk, we willen onze steun betuigen aan de familie.”

De 19-jarige student uit Jabbeke verdween vorige week dinsdag spoorloos, precies een week later kwam het bericht uit Oostenrijk dat hij zich voor een trein had geworpen. “Documenten en brieven die hij bij zich had en foto’s van zijn kledij, gaven uitsluitsel over het gebeuren in het Oostenrijkse Sankt Pölten in de buurt van Wenen. Hoe Waldo daar terecht kwam en waarom hij naar Oostenrijk trok, blijft de vraag. Ook over het waarom tasten we in het duister”, klinkt het bij het parket.

Impact op Kulak enorm

Dinsdagavond hielden de studenten van de KULAK net een wake voor Waldo, toen ze het nieuws over zijn dood vernamen van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen, procureur Jean-Marie Cool en rector Jan Beirlant. “De impact op het studentenleven en de KULAK-campus is enorm. Voor de honderd studenten, maar ook voor de professoren, de begeleiders en mezelf”, zegt rector Jan Beirlant. “In onze kleine universiteitsgemeenschap is deze klap enorm hard aangekomen.”

Rouwregister

In de KULAK komt een rouwregister voor de mensen van de universiteit. “Verder zullen enkele psychologen en artsen, de studentenpastoor en andere begeleiders ingezet worden om de studenten op de vangen. We houden ook contact met de ouders en de familie. Misschien komt er nog een herdenkingsmoment voor Waldo”.

(BELGA)

De zelfmoordlijn is dag en nacht gratis te bereiken op 02/649.95.55 of via chat. U kunt ook terecht bij Tele-onthaal op het nummer 106.

Vooral veel vragen na overlijden Waldo Van Raemdonck

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier