Vooral kleine afval- en recyclagebedrijven nemen loopje met vergunning

Redactie KW

Dinsdag hebben de politiezones van het arrondissement Kortrijk (Riho, Midow, Grensleie, Vlas en Mira) en de politiezone Arro Ieper in samenspraak met het parket van Kortrijk voor de derde maal een grote actie gehouden waarbij de opslag van afval werd gecontroleerd bij bedrijven.

Voornamelijk kleinere bedrijven met activiteiten in recyclage en afvalverwerking nemen het niet zo nauw met de voorwaarden die hen binnen hun vergunning worden opgelegd. Ze slaan te veel afval op of afval waar ze geen vergunning voor hebben, zoals asbest of oude pc’s.

Slecht voorbeeld

Bij een metaalhandel uit Dentergem bijvoorbeeld bleek dat er absoluut geen rekening werd gehouden met de voorschriften van de milieuvergunning. Allerlei afvalstoffen lagen er door elkaar in een veel te grote hoeveelheid. Er was geen enkele vorm van vloeistofopvang naar de bodem toe en de politie vond er ook elektrische toestellen die er niet mogen worden verzameld.


In 2011 zullen dit soort controle-acties worden herhaald zodat na verloop van tijd alle bedrijven binnen de de sector aan een controle zijn onderworpen.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier