Voor het eerst een hotel in Vleteren

Redactie KW

Er komt een hotel in Vleteren, het allereerste in de gemeente.

Op 27 oktober opent in het dorpscentrum van Westvleteren Het Heilig Genot zijn deuren in de voormalige pastorie: een klein hotel met acht kamers. In de gemeente zijn wel meerdere kamers met ontbijt, maar nog geen echt hotel. Het initiatief komt van Sandie Descamps. Zij houdt in Westvleteren al een tearoom open.

Niet voor koppels met kinderen

“Het hotel krijgt de naam ‘Het Heilig Genot’. ‘Met ‘heilig’ verwijzen we uiteraard naar de voormalige pastorie. Maar ook naar de paters van de gekende Sint-Sixtusabdij. En ‘genot’ verwijst naar het genieten in een rustig dorp, waar men heerlijk kan ontspannen en op adem kan komen”, aldus Sandie. Ze mikt op mensen die komen voor de rust. Kinderen zijn er niet toegelaten. Hiervoor verwijst ze graag door naar andere logies in de buurt. Het hotel heeft acht tweepersoonskamers. Want er is vraag naar hotels zonder kinderen, waar de rust overheerst.

Drie brouwerijen

Toerismeschepen Lut Demeyer van Vleteren is blij met de komst van een hotel in haar gemeente: “Het is goed als er zaken bijkomen. De ene doet de andere leven. Op vlak van toerisme mikken wij niet zozeer op de Eerste Wereldoorlog, omdat we toch niet kunnen opboksen tegen bijvoorbeeld Ieper of Poperinge. Maar het bier is hier wel een troef: drie brouwerijen in onze drie dorpen, dat is echt een unicum! En hier komen echt wel veel toeristen van overal ter wereld op af.”

(BS/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier