Voor eerst sinds lang geen incidenten op gemeenteraad in Menen

Redactie KW

Onafhankelijk raadslid Joseph Allijns vroeg maandag op de gemeenteraadszitting in Menen de cumul van burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad ongedaan te maken.

“De cumul levert tegenstrijdig belang op. Nu is de burgemeester te nauw betrokken om open, sereen en democratisch de gemeenteraadszittingen te leiden. Het voorzitterschap wordt best waargenomen door een relatief neutraal persoon.” Burgermeester Gilbert Bossuyt (SP.A) antwoordde de vraag niet goed te begrijpen. “Ik kan daar alvast niet op ingaan. Ik heb deze mandaten door de meerderheid gekregen. Als jurist moet u beter weten. We zitten in een overgangssituatie. De volgende legislatuur worden de twee functies definitief gescheiden zoals bij wet is voorzien.”

Geen incidenten

Daar waar het vorige gemeenteraadszittingen veelal tot incidenten kwam tussen de burgemeester, de oppositie en de CD&V-coalitiepartner gedroeg iedereen zich nu voorbeeldig. De schepenen en de gemeenteraadsleden worden volgende week bij de provinciegouverneur verwacht, die door Vlaams minister Geert Bourgeois is aangesteld tot bemiddelaar om uit de politieke crisis in Menen te geraken.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier