Voor Bart Bonroy kon geen hulp meer baten volgens wetsdokter

Redactie KW

Wetsdokter Geert Van Parys kwam maandagnamiddag op het proces tegen K. B. getuigen over de steekwonden bij Bart Bonroy en Jilles Coopman. “Voor Bart Bonroy kon geen hulp meer baten”, zei hij.

“De steekwonde bevond zich één centimeter onder de navel. Het was een scherp afgelijnde wonde waaronder geen zware bloeding zat. De huid van Bart Bonroy was erg bleek, wat wijst op groot bloedverlies. Het steekkanaal van het mes was 8,3 cm diep, terwijl het lemmet 8,5 cm lang is. De onderhuid was doorboord, evenals de buikspieren. In de buik lag enorm veel bloed en de dikke darm was op drie plaatsen geperforeerd.

Maar het zwaarste letsel was de V-vormige incisie in de aorta van bijna 2 centimeter. De hoofdslagader bloedde gewoon leeg en veroorzaakte een hypovolemische shock, waardoor Bart een hartstilstand kreeg. Hoewel de hulpdiensten alles snel en correct hebben uitgevoerd, kon hier weinig hulp meer baten. De kracht waarmee het mes in hem geploft is, moet enorm geweest zijn”, aldus wetsdokter Van Parys.

Jef Vermassen, advocaat van de familie Bonroy, vroeg naar de doodsstrijd van Bart. Hoe erg het moet zijn om te beseffen dat je aan het doodbloeden bent. Dokter Van Parys beaamde dat.
Bij Jilles Coopman kon de schade veel erger geweest zijn. Bij hem heeft het mes eerst vijf lagen kledij doorboord alvorens een kleine wonde te maken in zijn maagstreek. Hing zijn jas open zoals dat bij Bart het geval was, dan was de wonde veel dieper geweest.

Apotheker Jan Cordonnier kwam de alcoholpercentages van dader en slachtoffers toelichten. K. B. had 1,72 promille alcohol in zijn bloed, Bart Bonroy 1,24 en zijn vriend Jilles Coopman 1,77 promille alcohol.

K. en Jilles hadden volgens de apotheker acht of negen glazen bier op. “Pas op 2,5 promille alcohol in het bloed spreekt men over uitermate dronken”. Op de vraag van voorzitter Defoort of 1,72 promille alcohol geheugenverlies kan veroorzaken, zei de apotheker dat dit niet waarschijnlijk was. K. B. had altijd beweerd dat hij niet meer wist waarover de discussie ging die hem deed steken. Op de zitting bekende hij dat hij wist dat het om een sigaret ging. Hij had dit altijd verzwegen omdat hij zich schaamde over de banale reden om iemand dood te steken. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier