Voltijdse dagopleiding reisagent-reisleider bij Syntra West in Ieper en Roeselare

Redactie KW

In september start bij Syntra West een voltijdse dagopleiding Toerisme, meer bepaald reisagent-reisleider. Dit is uniek in Vlaanderen. Toerisme wordt de jongste jaren erkend als volwaardige economische sector met een grote tewerkstelling en met een grote toegevoegde waarde voor de lokale economie.

Syntra West profileert zich al enkele jaren als opleidingscentrum voor Toerisme-opleidingen. Het gaat om cursussen kleinschalig logies (B&B), hotelhouder en gidsenopleidingen in de Leiestreek, de Kust en de Westhoek.

Vanaf september komt daar nu de voltijdse dagopleiding reisagent-reisleider bij. Dit omvat zowel het verkopen als het plannen van een reis, alsook het leiden en begeleiden van een groep mensen en ook het opvangen van vakantiegangers op een buitenlandse bestemming.

De lessen zullen gegeven worden in de campus Ieper (in het kader van het oorlogstoerisme in de Westhoek en de herdenkingsperiode 2014-2018) en in Roeselare.. Tijdens de opleiding zullen ook bezoeken en reizen gepland worden. Het gaat om een tweejarig programma.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier