Volleybalcoach Eddy Sohier overleden tijdens recreatieve match

Redactie KW

Dinsdagavond om 22.30 uur zakte Eddy Sohier (57) tijdens een recreatieve volleybalmatch in de sporthal langs de Poperingseweg in Vlamertinge plots in elkaar. Reanimatiepogingen haalden niets meer uit, de man overleed ter plaatse. Eddy was onder meer trainer van damesvolleybalclub Hyacinten Heuvelland, waarmee hij vorig seizoen nog de kampioenstitel wegkaapte.

Dinsdagavond speelde de recreatieve volleybalclub De Blauwers zijn eerste match van het nieuwe seizoen. “Eddy was dinsdagavond een kwartiertje later toegekomen bij ons in de sporthal, omdat zijn eerste seizoenstraining met de meisjes van Hyacint wat uitgelopen was”, zegt Stefaan Decadt, voorzitter van De Blauwers. “We speelden die avond tegen Kwavo Watou, dat sinds dit jaar ook recreatief speelt. Eddy was onze geliefde passeur. Bij het begin van de vierde set viel hij plots achterover op zijn rug. Wij dachten dat het weer een van zijn grappen betrof, maar het was jammer genoeg bittere ernst. Eddy had een hartstilstand of hartaderbreuk gekregen. Wij probeerden hem nog te reanimeren met hartmassage, maar tevergeefs. De mensen van de toegesnelde MUG konden enkel zijn dood vaststellen. De verslagenheid was enorm. Niets wees er op dat Eddy kampte met gezondheidsproblemen. Vorige zaterdag hadden we met de club nog genoten van een verrassingsuitstap. Zo’n dingen deden we regelmatig, voor de teamgeest. Het is ongelooflijk hoe zeer we Eddy zullen missen. We zijn er allen stikkapot van. Eddy was de steunpilaar die onze groep bij elkaar hield.”

Inzet voor anderen

Eddy Sohier werd geboren op 10 maart 1953 en is afkomstig van Mesen. Hij woonde in de Vierstraat in Wijtschate, recht tegenover de sporthal, waar hij wekelijks de meisjes van volleybalclub Hyacinten Heuvelland trainde. Volleybal is altijd zijn grote passie geweest en in de jaren ’70 was hij een van de titularissen bij de toenmalige volleybalclub Simevoc uit Mesen. Hij volgde een trainersopleiding en belandde zo bij de Hyacinten in Kemmel. Daarnaast speelde hij zelf al 15 jaar recreatief bij De Blauwers.

(JDW/AHP)

Uitgebreid In Memoriam in krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 10 september 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier