Volledig nieuw bestuur voor jeugdhuis De Kanapee in Kortemark

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Nadat jeugdhuis De Kanapee enkele maanden op apegapen lag, is recent een nieuwe bestuurskern opgestaan. Zes Kortemarkse jongeren zetten samen hun schouders onder een nieuwe start. Met meer feestjes en regelmatiger openingsuren, beloven ze.

Het jeugdhuis in de Torhoutstraat was de laatste tijd vaker niet dan wel open. Geen goeie zaak voor wie een vast jeugdig publiek wil opbouwen, maar daar komt binnenkort wellicht verandering in. Zes mensen willen aan die heropleving werken: voorzitter Daan Clement (21), secretaris en penningmeester Niels Beeckaert (21) en zijn zus Jhelisa (18), Jens Delodder (19), Sven Zwaenepoel (20) en Steven Berghmans (19) uit Ichtegem.

Het nieuwe bestuur komt volledig doorgestroomd uit de themaraad, een werkgroep binnen het jeugdhuis. Hun voorgangers zetten er collectief een punt achter. In het voorbije jaar werd via feestjes – onder andere tijdens de kermis – de schuldenberg weggewerkt.

Op vrijdag 5 oktober presenteren ze alvast de zesde editie van Underground Sounds, die toespitst op acidmuziek. Later volgen nog avonden met drum ‘n’ bass, dubstep en techno. Bedoeling is ook weer veel vaker open te zijn dan tot nu toe het geval was.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier