Volgende zomer paardenkoers op Wellington Oostende

Redactie KW

Van eind juni tot begin september volgend jaar lopen er op maandagavond weer paarden op de Wellingtonrenbaan in Oostende. De groep Desimpel is in volle voorbereiding van een nieuwe bloeiperiode voor het Wellingtondomein. Volgens bestuurder Christophe Desimpel wordt er onderhandeld om komende zomer galop- en drafrennen te organiseren. De financiering is nog niet rond, maar de kans dat er weer paardenwedrennen komen, is erg reëel.

Ook het tribunegebouw dat al een hele tijd gerestaureerd wordt, zou tegen Pasen in gebruik genomen worden. De vroegere bookmakerzaal onder de tribune is omgebouwd tot multifunctionele exporuimte. Die kan tijdens paardenwedrennen gebruikt worden voor het publiek.

Ondertussen wordt op de Wellingtonrenbaan vooral golf gespeeld. Volgens Desimpel is de club, die er enkele jaren geleden werd opgericht, in volle bloei. Er zijn meer dan 700 leden. Het kasteeltje van de oude Duivenschieting is gerestaureerd en functioneert al een hele poos als clubhuis voor de golf.

Toch is de investeringsgolf in de buurt van de Wellington niet achter de rug. Vooral aan het oude kantinegebouw van de Bagatelle en het hotel Thermae Palace is nog veel werk om ze weer optimaal gebruiksklaar te maken. Die investeringsdossiers zijn in opmaak, maar nog niet rond. Met de stad Oostende wordt ook onderhandeld over een eventuele concessieverlenging of aankoop van het Thermae Palace Hotel. (SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier