Volgend schooljaar geen school meer langs Hogestraat in Staden, ouders vernemen nieuws via brief in boekentas

Redactie KW

De gesubsidieerde vrije basisschool van Staden sluit per 1 september 2014 de vestiging in de Hogestraat, dat kregen de ouders van zowat vijftig leerlingen te lezen in een brief die in de boekentas van hun kind zat.

Drie afdelingen telt de GVB Staden op vandaag nog: de hoofdvestiging langs de Bruggestraat in Staden, een tweede vestiging in de Hogestraat in Staden, en een derde op Vijfwegen langs de Ieperstraat. In de Hogestraat, de kleinste vestiging van de drie, langs een landelijke weg buiten het centrum, wordt zowel kleuteronderwijs aangeboden, als lager onderwijs tot en met het vierde leerjaar. Daarna, en het merendeel al na het derde, stappen de kinderen over naar de hoofdvestiging in de Bruggestraat.

Veiligheid en preventie

Vrijdag ontvingen alle ouders van leerlingen uit de vestiging in de Hogestraat een brief in de boekentas van hun kind met de mededeling dat de vestiging na dit schooljaar ophoudt te bestaan. “Omdat de normen qua veiligheid en preventie almaar hoger liggen en we dit allemaal moeten opvolgen zonder bijkomende middelen, hebben we besloten om de vestiging in de Hogestraat te sluiten”, zo staat er te lezen.

Donderslag bij heldere hemel

De sluiting komt niet helemaal onverwacht: al meerdere jaren ging het gerucht dat ‘het Hogestraatje’ zou sluiten. Toch komt de beslissing voor vele ouders – en zeker de manier waarop het wordt gecommuniceerd – als een donderslag bij heldere hemel. Velen onder hen kozen immers met opzet voor deze kleine vestiging omdat de aanpak er logischerwijs nog net iets persoonlijker is. In de brief staat wel te lezen dat de GVB die aanpak ook wil doortrekken in de andere vestigingen.

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier