Volgend jaar grote werken op snelwegen E17-E40 en E403

Redactie KW

Ook volgend jaar zullen er nogal wat wegenwerken zijn op onze autosnelwegen. Dat heeft Vlaams Minister van Mobiliteit Hilde Crevits vandaag bekendgemaakt. In onze provincie zullen delen van de drie grote snelwegen aangepakt worden: de E17, E40 en E403. De minister belooft dat bij de planning en de uitvoering van de werken de overlast zoveel mogelijk zal beperkt worden.

Ondermeer de E 403 zal tussen Roeselare en Aalbeke grondig aangepakt worden. De werken zijn voorzien om net voor de zomer te starten. En ook de E40 tussen Middelkerke en Nieuwpoort krijgt een nieuwe bovenlaag. De minister wil tegen het einde van haar legislatuur de Vlaamse snelwegen op orde krijgen.

Om zo weinig mogelijk verkeersellende te veroorzaken zullen de werken gespreid worden. Zo zullen de werken aan de E17 tussen Waregem en de Franse grens tijdens de zomer uitgevoerd worden. In het verleden zijn er al wat lap- en tapwerken uitgevoerd. Nu wordt de hele bovenlaag vernieuwd.

De minister begroot de werken in onze provincie op 8,1 miljoen euro. Daarnaast maakt ze ook 2 miljoen euro vrij om zogeheten dynamische borden te plaatsen. Daarop kan ingespeeld worden op de actuele verkeerssituatie en het weer. De eerste zullen in maart geplaatst worden in Roeselare en Brugge.

(TN/AD)

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws, vanaf 18u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier