VOKA wil meer ruimte om te ondernemen

Redactie KW

In de regio Brugge moet er meer ruimte komen om te ondernemen. Dat heeft de ondernemersorganisatie VOKA gezegd op zijn nieuwjaarsreceptie. Bovendien willen de bedrijfsleiders ook een snelle oplossing voor de politieke impasse want dat weegt op sommige bedrijven. De bijeenkomst vond plaats op La Brugeoise, een oude elektriciteitscentrale die gerenoveerd werd voor evenementen.

Achthonderd ondernemers toosten op het nieuwe jaar op een unieke locatie. De bedrijfsleiders willen ruimte om te ondernemen: 218 hectare extra rond Brugge, zeker nu 65 hectare in Jabbeke wegvalt.

“We zijn heel blij dat het stedelijk gebied eindelijk afgebakend is”, zegt Jean-Pierre Saelen van VOKA Brugge, “maar nu moet er echt werk worden gemaakt van de infrastructuur om die bedrijventerreinen, ik denk aan De Spie, ik denk aan de Blankenbergsesteenweg, zo snel mogelijk bereikbaar zijn. En de compensatie voor Jabbeke, dat weggevallen is, zo snel mogelijk gebeurt.”

De meeste ondernemers verwachten dat 2011 beter wordt dan vorig jaar. Wel moet het land snel een echte regering hebben, die werk maakt van een economisch beleid, en die de spanningen met Wallonië oplost.

Hans Cloetens van Use IT Group: “We doen relatief veel zaken in Wallonnië met onze software en dan zie je toch dat het communautaire bij gelegenheid toch wel speelt. Sommige Waalse ondernemers zijn iets terughoudender tegenover Vlaamse bedrijven dan vroeger het geval was.”

(abo)

Meer in het nieuws van Focus en WTV vanavond vanaf 18u00 en klokvast om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier