Voka vreest dat heraanleg N8 pas voor 2019 is

Redactie KW

Wordt het dossier voor de heraanleg van de N8 tussen Ieper en Veurne op de lange baan geschoven? Het is een vraag die Voka West-Vlaanderen zich stelt, naar aanleiding van het meerjarig investeringsprogramma van het Vlaamse Agentschap Wegen & Verkeer. Het project voor de heraanleg van de N8 werd alvast doorgeschoven naar het investeringsjaar 2013. In dat geval zouden de werkzaamheden samenvallen met de viering ‘100 jaar Groote Oorlog 2014-2018’. Dit is geen ideale situatie, en Voka vraagt zich dan ook af of de werkzaamheden zullen worden uitgesteld tot 2019?

“Het wordt hoog tijd dat er duidelijkheid komt”, zegt Patrice Bakeroot van Voka. “Wij vragen uitsluitsel over het tracé van de heraanleg, duidelijkheid over de onteigeningen die effectief zullen nodig zijn en een concrete timing voor de nieuwe N8. Ik kan me niet voorstellen dat men deze belangrijke verkeersader in de Westhoek gaat open leggen, net op het ogenblik dat toeristen uit de hele wereld naar onze streek zullen afzakken om de 100ste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog te herdenken.”

Voka vreest dan ook dat, met de huidige stand van zaken uit het meerjarig investeringsprogramma, de heraanleg van de N8 andermaal wordt doorgeschoven. Patrice Bakeroot: “Al 20 jaar wacht de streek op een betere verbinding. Met het oog op ‘100 jaar Groote Oorlog’ zal het drukker dan ooit zijn in de Westhoek. Voor Voka is het dan ook duidelijk dat de verbinding Ieper-Veurne prioritair moet worden aangepakt, en dat de werkzaamheden het beste worden afgewerkt voor de herdenking van 2014-2018.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier