Voka vraagt afschaffing roamingtarieven voor gsm-verkeer met Noord-Frankrijk

Redactie KW

Kamer van Koophandel West-Vlaanderen doet een oproep om de roamingtarieven voor gsm-verkeer tussen België en Noord-Frankrijk te schrappen.

Dat zijn de extra kosten die aangerekend worden voor grensoverschrijdend gsm-verkeer. Voka reageert daarmee op het nieuws dat België, Nederland en Luxemburg gaan overleggen over een mogelijke afschaffing van die tarieven in de Benelux.

“Nu kost het je 25 tot 30 cent per minuut om vanuit Noord-Frankrijk naar België te bellen, bovenop je normale kosten. Voor een inkomende oproep betaal je per minuut 7 of 8 cent extra”, zegt Astrid De Clerck, stafmedewerker Noord-Frankrijk. “Voor ondernemers die zakendoen met Noord-Frankrijk of die in de grensregio gevestigd zijn, zou het een hele slok op de borrel schelen indien die extra kosten wegvielen.”

Bovendien zijn de verbindingen vaak onstabiel. Bij je terugkeer in België bel je nog een hele tijd met een Frans netwerk. Het wegvallen van de roamingtarieven zou een moeilijke technische oplossing daarvoor overbodig maken. Ook het dataverkeer is in het buitenland veel duurder. “Als we willen dat de grensregio zich verder ontplooit tot een volwaardige Europese groeimetropool en de bedrijven uit die regio’s meer zaken met elkaar doen, dan zijn de tarieven en de dienstverlening van mobiel verkeer cruciaal”, aldus nog Voka.

Voka vraagt afschaffing roamingtarieven voor gsm-verkeer met Noord-Frankrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier