Voka: “Veel ondernemers zoeken nog altijd naar geschikte locatie.”

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Voka, de Kamer van Koophandel West-Vlaanderen pleit voor een snelle ontwikkeling van de geplande bedrijventerreinen. In West-Vlaanderen is 1.000 hectare voorzien voor bedrijventerreinen maar de aanleg ervan laat om allerlei redenen vaak op zich wachten. En dat terwijl heel wat ondernemers dringend op zoek zijn naar een geschikte locatie.

Voka vindt ook dat de opdeling in lokale en regionale bedrijventerreinen achterhaald is en pleit voor inbreiding waarbij naast bedrijven ook woningen kunnen op een bedrijventerrein. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de plannen voor de reconversie van de voormalige site van de suikerfabriek in Veurne waar woningen, bedrijven en een natuurgebied komen.

Deerlijk

Een heel specifiek verhaal is dat van Deerlijk aan de E17. Het ligt in een zone van het ruimtelijk structuurplan die weinig of geen mogelijkheden laat voor de uitbouw van bedrijven. Volgens de plaatselijke ondernemers is het een onontwarbare knoop met grote economische gevolgen. Ook Voka wil Deerlijk helpen, maar weet niet goed waar te beginnen.

Voka:

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp in de nieuwsflash van 13 uur, en vanavond ook in het journaal van FOCUS-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier