Voka ontgoocheld over schorsing plannen Blauwpoort Waregem

Redactie KW

De Raad van State heeft de plannen voor de ontwikkeling van de industriezone Blauwpoort in Waregem geschorst.

“Voor het ondernemerschap, de welvaart en het welzijn in Zuid-West-Vlaanderen is dat een alarmerend signaal”, zegt Voka. “Ondernemers hebben nood aan ruimte om zich te ontwikkelen en om te groeien, maar in de regio is er niet bepaald een ruim aanbod voorhanden.”

De schorsing van de plannen komt er omdat volgens de Raad van State onvoldoende aangetoond is dat er nood is aan bedrijfsruimte in Waregem. “Maar niets is minder waar”, zegt Veerle De Mey, regioverantwoordelijke bij Voka West-Vlaanderen. “Wij hebben weet van een reeks concrete vragen van zonevreemde bedrijven, Waregemse bedrijven en externe bedrijven.”

Macht van enkelingen te groot

Dat een actiecomité de macht kan opeisen om via een procedure bij de Raad van State een sinds jaar en dag gepland bedrijventerrein in zijn ontwikkeling te fnuiken, noemt Voka “hallucinant”.?”We zijn uiteraard niet gekant tegen inspraak bij grote ontwikkelingsprojecten, maar die inspraak zou op zijn minst beter gestroomlijnd moeten worden, zodat maatschappelijk relevante investeringsprojecten niet verder vertraagd worden”, klink het. Voka herhaalt dan ook de vraag om de bestaande regelgeving en rechtsbescherming te moderniseren, zodat grote projecten niet door enkelingen gedwarsboomd kunnen worden.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier