VOKA lanceert website Challenge Me

Redactie KW

Bedrijven zijn altijd op zoek naar ideeën en creatieve oplossingen en die vinden ze vaak buiten de eigen bedrijfsmuren. Om de West-Vlaamse bedrijven daarbij nog beter op weg te helpen, is Voka gestart met een innovatieplatform via een website. Bedrijven stellen een concrete vraag en studenten gaan op zoek naar oplossingen.

Bij AVC in Ardooie worden aluminium trappen en deuren ontworpen en gemaakt. Maar het bedrijf zat met een vraag. Davy Parmentier: “Eén van de opdrachten die wij gegeven hebben is: bedenk een systeem waarmee wij plaatmateriaal aan een plafond kunnen hangen, maar op zo’n manier dat de bevestiging niet zichtbaar is. Ook was een eis dat er licht achter moet kunnen.”

Via de website Challenge-me.be van Voka komt deze vraag bij studenten van de West-Vlaamse hogescholen terecht. Studenten kunnen online reageren en samen met de bedrijven actief meezoeken naar een oplossing.

“Vroeger was het zo dat een bedrijf dacht: we moeten maken dat niemand weet waarmee we bezig zijn, we moeten alle kennis zelf opbouwen, die mentaliteit is grondig veranderd,” zegt Marijke Bouciqué van Voka. “Bedrijven zoeken meer en meer samen te werken met andere bedrijven en universiteiten en hogescholen. De meest verregaande samenwerking is via de internetcommunity.”

“Ik denk dat het een win-win situatie is, zowel voor ons als voor de student,” zegt Parmentier van AVC. “Wij krijgen nieuwe ideeën binnen anderzijds krijgt de student ook de kans om meer in een economisch kader mee te werken aan een product.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier