Voka en ondernemers voeren samen actie aan kantoren vakbonden

© FP
Redactie KW

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka voert vrijdagmorgen actie aan de hoofdkantoren van ABVV, ACV en ACLVB in Brussel en aan de regionale afdelingen van Hasselt, Brugge, Kortrijk en Gent.

“Wij willen vooral een positieve oproep doen”, zegt Björn Crul, directeur communicatie van Voka – Kamer van Koophandel. “Wij willen een poging doen om mensen te doen inzien dat een staking geen oplossing biedt” om ons sociaal model veilig te stellen. Die oplossing moet volgens de werkgeversorganisatie vooral via dialoog en aan een onderhandelingstafel gevonden worden.

In Brussel wordt Voka, dat ter plekke telkens met zo’n tiental mensen vertegenwoordigd is, geflankeerd door bedrijfsleiders, onder wie Omer Wijnants van Biest, Benny Smets van Ninatrans, Luc Cardinaels van Right Brain Interface, Brick De Schutter van Concrete Design, Anna De Muylder van HolonCom en Jan Marynissen van Tryggr&Flemming. De delegaties worden ter plaatse ontvangen door de vakbonden. Zo is bij het hoofdkwartier van ABVV in Brussel een ontmoeting aan de gang met ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. Al zegt Voka zich tot slot geen illusies te maken dat de nationale staking van komende maandag nog afgewend kan worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier