Voka dient bezwaar in om gelijke behandeling bedrijven te vragen

Redactie KW

Voka West-Vlaanderen heeft een bezwaar ingediend tegen het geplande Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Nijverheidsstraat in Poperinge. Volgens de Kamer van Koophandel kan het niet dat voor de bestaande bedrijven in de Nijverheidsstraat andere, strengere bepalingen gelden dan voor andere bedrijven in Poperinge.

Het gaat ondermeer over de hoogte van de gebouwen en het parkeerbeleid. Volgens VOKA zijn sommige ondernemingen door die strengere regels geremd in hun groei of voortbestaan.

Voka vraagt ook dat een aantal maatregelen duidelijker worden omschreven zodat later geen discussie hoeft te ontstaan over de interpretatie ervan. “In de nieuwe stedenbouwkundige voorschriften kunnen voor ons geen nieuwe definities en normen gehanteerd kunnen worden buiten deze van Vlarem”, zegt regiodirecteur Patrice Bakeroot.

“Er moet duidelijk in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan worden ingeschreven dat de bestaande bedrijven hun activiteiten kunnen behouden, ook bij verlenging of uitbreiding van de milieuvergunning.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier