Vogelpark Walsrode van Daiselnaar Kris Carrein uitgeroepen tot beste toeristische bestemming in Europa

Redactie KW

Op de academische zitting van Busworld maakte de Vereniging van Europese Bus- en Touringcars dé reisbestemming voor 2012 bekend. De keuze viel op het vogelpark Walsrode in Duitsland van de West-Vlaamse ondernemer Kris Carrein uit Dadizele.

Vogelpark Walsrode in de gelijknamige Duitse stad, halverwege tussen Hannover en Hamburg, is met 36 hectare en 4.500 vogels het grootste vogelpark ter wereld en een begrip in Duitsland. Elk jaar trekt deze aantrekkelijke bestemming maar liefst 300.000 bezoekers en dat aantal blijft stijgen.

Heringericht en opgefrist

Weltvogelpark Walsrode heeft een traditie die teruggaat tot in 1962. In 2008 verwierf ondernemer Kris Carrein, ook zaakvoerder van Floralux in Dadizele, alle aandelen. Carrein is een grote liefhebber van exotische vogelsoorten.

Onder zijn impuls en met hulp van directeur Geert Scheres werd Walsrode heringericht en opgefrist, wat niet zonder gevolg bleef voor de bezoekersstromen. Ook het wetenschappelijk onderzoek werd onder zijn impuls verder gestimuleerd. Walsrode ligt op vijf uur rijden van Brussel. Het dierenpark huisvest 650 verschillende vogelsoorten. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier