Voetballers Club Brugge motiveren jongeren om gezonder te leven

Redactie KW

Vlaams minister voor Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) heeft in Brugge het project ‘Gezond scoort!’ op gang getrapt. Het project moet de Vlaamse kinderen aanzetten om gezond te leven en overgewicht tegen te gaan. Het project richt zich tot de derde graad in het basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs. De formule bestaat uit het koppelen van de kinderen met een voetbalploeg uit eerste klasse.

Het Jan Breydelstadion was de plaats waar Jo Vandeurzen leerlingen samenbracht met spelers van Club Brugge. Ze kregen er een gezond ontbijt en namen er deel aan een reeks bewegingsoefeningen. Om de kinderen te motiveren, ondertekenden ze een contract met enkele spelers van de voetbalploeg en de minister.

Testen met topvoetballers

In aanwezigheid van de topvoetballers leggen de kinderen binnen het project enkele testen af. Daarmee worden op een speelse manier onder meer hun fysieke activiteit, kennis en attitudes voor een gezonde levensstijl bekeken. In het contract gaan ze zelf akkoord om de volgende maanden gezonder te gaan leven door meer te bewegen, zich meer te voet of met de fiets te verplaatsen, gezonder te ontbijten en meer water te drinken.

Het project Gezond scoort! past in de acties van Open Stadion vzw. Dat is een vereniging die een actieve maatschappelijke rol van profvoetbalploegen moet stimuleren en ondersteunen. De volgende maanden wordt een gelijkaardig project opgestart bij Germinal Beerschot, KRC Genk, Lierse SK, KV Kortrijk, KAA Gent, KV Mechelen en Cercle Brugge.

(belga/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier